Baia del Re

Residential Complex

Project for the construction of a residential complex that unites quality living spaces, respect for the environment and for the value of green spaces, along with technological and engineering innovation. It is divided into four blocks, connected by stairs and terraces, facing the courtyard, by a natural narrowing of the building, characterized by a sinusoidal shape. The project proposes a building that can meet the objectives of saving energy and reducing of CO2 emissions.

 

energy performance

 

-64 HVAC CO2

8 kg CO2 / mq y

Classe A

heating 31 kWht / mq y

cooling 8 kWhf / mq y

Location: Piacenza Italy

Type: Commission

Status: Design completed

Year: 2007

Client: Baia del Re Srl

 

Surface area: 9.600 m2

Project: Mario Cucinella Architects

Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Cristina Garavelli (architect in charge), Sara Bergami, Dora Giunco

 

Engineering consultants: Politecnica Ingegneria e Architettura, Tifs