Kubo

Historical Museum of IGuzzini lighting

The objective of "KUBO" is to create a multipurpose space that can accommodate the various activities that define the corporate philosophy iGuzzini. The interior space is designed as a single path that extends through several levels, via surfaces that run without rigid divisions between communicating spaces. This distribution of space allows us to offer the visitor evolving views of the fluctuating environments within KUBO, from every point along an architectural promenade. On the exterior a transparent skin follows the path created by the interior surfaces.

Location: Recanati Italy

Year: 2001

Client: IGuzzini Illuminazioni

 

Surface area: 5000 m2

Project: Mario Cucinella Architects

Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Filippo Taidelli (architect in charge)

 

Engineering: Studio Iascone