Chiesi

New headquarters and research center for the pharmaceutical company Chiesi

The pharmaceutical company Chiesi spa has launched a competition to design the new headquarters and research center. The MCA project, winner of the competition, is strongly influenced by the surrounding landscape of the Po Valley. The building is sited within a new poplar forest and building volumes appear as crystals that seem to emerge from a compact mass of green. Trees are planted both to protect the building from the noise and pollution and to create a landscape that will form an intrinsic part of the architecture, helping to control the environmental quality of the site.

Location: Parma, Italy

Year: 2006

Client: Chiesi Farmaceutici Spa

 

Surface area: 46 000 m2

Budget: 50 ML €

Project: Mario Cucinella Architects

Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Angelo Agostini, Cristina Garavelli, Caterina Maccioco, Michele Roveri

 

Engineering: Jacobs