Focchi Spa

Office Building

 The project involves the construction of  a new office building for Focchi spa with the relocation of services executive, administration and sales in a single structure, over an area of 1,200 square meters. The construction defines two internal levels, the ground floor and first floor, as two large open spaces that visually communicate with the outside and with the green courtyard-garden The roof - conceived as an efficient moderator climate - maximizes exposure to natural sunlight in winter and protects the workplace from the excessive heat of summer. 

 

Location: Poggio Berni, Rimini, Italy

Status: built project

Year: 2003 - 2005

Client: FOCCHI Spa

 

Surface area: 2 000 m2

Budget: 2,5 ML Euro

Project: Mario Cucinella Architects

Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Gianni Cafaggini, Tania Ciammiti, Debora Venturi

 

Consultants: Studio T.I. s.c.a.r.l., Sage srl

Photographers: Daniele Domenicali