GreenHouse – Deloitte

Centro-Arti-e-Scienze-Golinelli-4
Golinelli Arts and Sciences Center
12/04/2017
COIMA Headquaters
COIMA Headquaters
09/04/2016

GreenHouse – Deloitte

GreenHouse-Deloitte

The new glazed volume, intended for the Deloitte innovation team, is simple and essential and fits discreetly into the atrium of the existing complex, becoming a space suitable for the function of “place where ideas are born”. The design idea takes shape from the suggestions of the existing space and the current regulatory restrictions.

The intervention strategy involves the use of materials, techniques and construction technologies such as to define the building object as an integral part of the original project and such as to contain energy consumption. The context is also enhanced, through the revival of glass as a structural element, already present and preponderant with the presence of the shelter in the atrium. Finally, a space is created that is both a manifestation of what takes place inside the auditorium but also an intimate and collected space with the use of curtains that privatize the area protecting it from a showcase effect. The use of the glass opening system, then makes the space permeable as if it were a sort of small winter garden in which new ideas are cultivated.

Location: Milan, Italy

Year: 2015

Client: Deloitte

Surface area: 200 square meters

Project: Mario Cucinella Architects, Diego Collareda

Team: Mario Cucinella, Mirco Bianchini, Giuliana Maggio, Daniele Morelli, Giuseppe Perrone

Photo credit: Moreno Maggi

Share