Snake flower Residential Complex

Residential Complex

The idea of the importance of green spaces combined with residences is at the heart of the intervention.

The result is a multiplicity of solutions and complexity of spaces held together by a structure consisting of green roof gardens, courtyards, public parks and private gardens.

The organization of the scheme and distribution of housing utilize a free plan designed to allow greater flexibility of space, dictated by the desire to maximize solar capture, both in terms of energy use and of natural light.

Type: Competition
Client: Brioschi gruppo Cabassi
Surface area: 15 000 m2
Project: Mario Cucinella Architects
Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Sara Bergami, Stefano Brunelli, Eva Cantwell, Cristina Garavelli
Engineering: ARUP
Photo credit: MCArchive

Copyright 2022 MCA.