Ispra Eco Centre

Renovation of Building No. 8 Ispra Eco Centre

The European Commission organized an international competition for the renovation of several buildings within the Joint research center in Ispra. In Building No. 8, the cafeteria was renovated using a new shading roof.

New facades and skylights allow natural ventilation and provide a reduction in energy consumption.

Type: International Competition – Winner project
Client: JRC Ispra Servizi Infrastruttura
Owner: European Commission
Surface area: 3.000 mq
Project: Mario Cucinella Architects
Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Edoardo Badano, Chantal Cattaneo della Volta, Enrico de Carlo, Anna Fabro, Vittorio Grassi, Roberto Leone, Hembert Penaranda
Mechanical and Electrical Engineering: OVE ARUP and Partners
Structural Engineering: TPE, Favero e Milan ingegnieri
General Contractor: Fratelli Dioguardi srl
Photo credit: Jean de Calan

Copyright 2022 MCA.